Mentaalinen tuki osa 2 - valmennuksen ja joukkuejohdon haasteet

28.10.2017

Hannu Pirilä jatkaa kauden 2017-18 koulutusarjaa, jossa käydään läpi tärkeitä asoita henkisen valmentamisen osa-alueelta osana seuran sisäistä koulutusta

Vuosaaren urheilutalolla kokoontuvattaas tänä sunnuntaina seuran valmentajat ja joukkuejohtajat kuulemaan oppia henkisestä valmennuksesta.

Tällä kertaa tavoiteena on keskittyä enemmän valmentajan ja joukkuejohtajan jaksamiseen ja löytää henkistä tukea toimintaan. Edellinen koulutus keskittyi enemmän pelaajan näkökulmaan ja siihen kuinka valmennus ja joukkuejohto voi tukea yksittäistä pelajaa.

Moni valmentaja tekee tärkeää kasvatustyötä, näkee lapsia/nuoria ehkä enemmän kuin vanhemmat valveillaoloaikana. Moni vanhmepi ei myöskään tule ajatelleeksi, kuinka seuravalmentaja toimii pienellä korvauksella / palkkiolla, jollei täysin vapaaehtoistyöntekijänä. Jokainen valmentaja oli sitten palkattu tai vapaaehtoinen seuratoimija, laittaa sydämensä peliin lasten puolesta. Kuten joukkuejohtajat, jotka kaikki toimivat vapaaehtoisstyössä. Liian usein ehkä tuntuu, että kiitos on harvinainen sana. Kritiiikkiä taas tuntuu olevan kovin helpisti jaettavisa.

Osana valmentajiemme seuran sisäistä koulutusta tullaan kaudella 2017-18 järjestämään luentokokonaisuuksia henkisen valmennuksen eri osa-alueisiin liittyen aina lasten valmennuksesta valmentajien oman jaksamisen tukemiseen. Nyt sunnuntaina saadaan varmasti hyviä työkaluja painetilanteisiin, odotuksien asettamiseen, sekä miten valmentaja tai joukkuejohtaja toimii tilanteessa, jossa omat ja perheiden odotukset menevät ristiin.

Hannu Pirilän sunnuntain koulutus on suunnattu kaikille seuran valmentajille ja joukkuejohtajille.