Pantteripolkua rakentamassa

31.12.2016

On aika arvioida päättynyttä vuotta 2016 ja katsoa eteenpäin kohti Uutta Vuotta 2017.

Panttereissa on kehitetty seuran toimintaa systemaattisesti rauhallisin, harkituin askelin ja yhdessä monien seura-aktiivien ja yhteistyötahojen kanssa. Mukana ovat olleet ihan meistä tavallisista lastemme vanhemmista koostuvat hallituksen jäsenet, niin vapaaehtois- kuin ammattivalmentajat, Suomen Koripalloliitto, Helsingin kaupunki, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, koulut, Diacor, Korispiste, ja moni muu yhteistyökumppanimme lähikaupoista ravintoloihin ja vakuutusyhtiöihin. Olemme rakentaneet mallia, jossa liikunnan ilo, yhdessä tekeminen ja oleminen yhdistyvät ammattitaitoon ja välittämiseen. Olemme luoneet ainutlaatuisen konseptin alkeiskurssien muodossa, joka mahdollistaa eri-ikäisten aiemmin vielä harrastamattomien mukaantulon ikäkausiin mahdollisimman kivuttomasti. Alkeiskurssi-konseptia tulemme vahvistamaan ja kehittämään tulevina vuosina.

Panostamme laatuun myös tulevaisuudessa.

Matkalla on myös tehty vääriä valintoja ja on tullut takapakkeja. Toisaalta välillä on saatu huimia fiiliksiä onnistumisista. Ihan kuten joukkueille turnauksissa tai sarjapeleissä, myös seuralla on hyvät ja huonot hetkensä, mutta yhdessä on pysytty. Se on ehkä meidän tärkein viestimme myös perheille, junioreille ja aikuisharrastajille: yhdessä mahdollistamme nousun ja lievennämme pudotuksia. Yhdessä kehitämme niin lyhyen kuin pitkän tähtäimen seuratoimintaa. Tähän matkaan kuuluu vanhojen konkari-Panttereiden kuuntelu, uusien ajatusten tuominen ja ennen kaikkea koulutus, koulutus, koulutus. Vain laadulla voi saada aikaan kehitystä ja vain jos sydän on mukana, saamme aikaan yhteisiä elämyksiä.

Panttereille on aina ollut tärkeää yhteinen tekeminen. Olemme Suomen vanhin koripallon erikoisseura, jonka juuret ulottuvat sotavuosien taakse aina vuoteen 1938 ja Suomen koripalloliiton perustamiseen. Mestariseura Pantterien ja itäisessä Helsingissä toimineen Nuorten Koripalloliigan yhdistyminen vuonna 1985 teki Pantterien junioritoiminnasta laajaa lähellä kotia tapahtuvaa koripallotoimintaa. Meillä oli siis jo 80-luvulla olemassa konsepti, jonka perään nyt toistuvasti kaupunki ja ministeriöt peräänkuuluttavat 2010-luvulla. Toimintamme oli hyvin edullista, lähes ilmaista ja lähellä kotia. Moni asia on muuttunut noista kulta-ajoista, mikä ei ole helpottanut laajan ja edullisen harrastustoiminnan pyörittämistä: RY toiminta ei voi enää ylläpitää kilpailusääntöjen vastaisesti sellaista liiketoimintaa, joka NKL-Panttereilla aikoinaan oli. Korirengas RY:n riveissä moni pantterijuniori jakoi lehtiä ja keräsi kuntoa mahdollistaen edullisen harrastamisen. Ilmaiset koulujen salit ovat olleet jo vuosia historiaa Helsingissä, mikä ajaa helsinkiläiset seurat täysin eriarvoiseen taloudelliseen tilanteeseen naapurikaupunkien kanssa. Ja maksut nousevat kokoajan. Tälle tilanteelle toivomme vakavasti muutosta nyt, kun Helsingin Liikuntaviraston haltuun siirtyvät myös koulujen salit. Salikulut ovat seuran kuluista suurin menoerä, sillä valtaosa valmentajista ja kaikki aktiivit toimivat vapaaehtoistyön periaatteella saaden vain työstä aiheutuneita kuluja pois.

Pantterit on perhe. Se on enemmän kuin joukkueittensa summa.

Seuratoiminta Suomessa ei toimi ilman vapaaehtoisia mahtavia seura-aktiiveja, jotka toimivat rakkaudesta lapsiin ja lajiin. Seuran pyörittämisessä on paljon työtä, joka ei näy harrastajalle, perheille, mutta se muodostaa seuran perustan, kivijalan, jonka päälle kaikki muu rakentuu. Se on näkymätöntä työtä, josta harvoin kukaan saa kiitosta, mutta jota ilman ei toimintaa ole ja jos se jossain kohdin pettää, kiitoksen sijaan arvostelu kyllä löytää perille. Hallituksen jäsenet, joukkuejohtajat ja muut aktiivit tuovat oman ammattiosaamisensa eri aloilta seuran kehittämisen tueksi, tämä on ensiarvoisen tärkeää. Seuran aktiiveissa on varhaiskasvatuksen ammattilaista, matemaatikkoa, kehityspäällikköä, talouspäällikköä, mainosalan ammattilaista, lakimiestä ja IT -osaajaa, joiden kaikkien osaaminen on Panttereiden kehittämisen kannalta tärkeää. Vapaaehtoisten ammattitaitoa tarvitsemme myös jatkossa, mutta toimintaa on kehitettävä pitkällä tähtäimellä siten, että seuralla on mahdollisuus palkata myös seuratoiminnan ammattilaisia johtamaan seuraa. Oman toiminnan lisäksi Pantterit Ry on tehnyt yhteistyötä alueen eri seurojen kanssa vuosien varrella. On tehty yhteistyötä mm yleisurheilu-, jalkapallo- ja JeFu- seurojen kanssa. Yhteistyötä seurojen kanssa jatkamme. Tällä kaudella aloitettu yhteistyö Viipurin Urheilijoiden kanssa jatkuu ja kehitämme yhdessä yhä parempia tapoja parantaa liikunnan monipuolisuutta. Terveen urheilijan polkua seurassa tukee Diacor-yhteistyö, terveystarkastukset kovaa treenaaville, terveyskasvatus ja valmentajien koulutus. Tällä kaudella on myös Wartti Basketin kanssa lähdetty viemään koripalloa idässä eteenpäin. Tällä tiellä jatkamme ja ilolla seuraamme tyttöpuolemme yhteisiä edesottamuksia jo nyt keväällä: WB-Pantterit girls GO GO!!

Pantterit on Suomen kautta-aikain menestynein koripalloseura. Sen on aika nousta valtakunnantasolle takaisin.

Pantterien missio on kasvattaa terveitä, aktiivisia aikuisia. Meillä valmennetaan oikeaoppisesti ja hyvässä hengessä. Menestystä tavoitellaan tältä pohjalta, ei menestys edellä. Menestyksen avaimet tulevat tasapainoisista harrastajista, valmentajista ja aikuisista, jotka ovat mukana toiminnassa. Lahjakkuus ja motivaatio määrittävät menestyksen tason. Tulevina vuosina panostamme yhä enemmän monipuoliseen liikuntaan, henkilökohtaisiin ja pelillisiin koripallotaitoihin ja henkiseen valmennukseen. Tässä avainsanoina ovat: ammattitaito, välittäminen ja yhteistyö. Polku aikuistoimintaan ja aikuistoiminnan kehittäminen tulevat olemaan erityisenä kehityskohteena. Koripallo on kilpatoimintaa, mutta kilpatoimintaa tulee olla niin alueellisella harrastustasolla kuin valtakunnallisella SM-tasolla. Missiomme velvoittaa tarjoamaan junioreillemme myös jatkon A-juniorivuosien jälkeen. Yhteistyö Pantterimiesten 2D joukkueen ja muidenkin divisioonatasojen kanssa on aloitettu. Ensimmäiset hahmotelmat Pantterimiesten nostamiseksi valtakunnan tasolle on tehty.

Yhteinen tekeminen ja tapahtumat on Pantteriperheen tapa välittää.

Pantterit lähtee isolla juniorijoukolla pitkään aikaan ensimmäiselle koko seuran käsittävälle leirille loppiaisena 5.-8.1.2017 Hartolan kuningaskuntaan mukanaan myös Wartti Basketlaisia. Mukana lähes kaikki seuran valmentajat, sillä seuraleiri on jälleen yksi askel kohti sitä toimintaa, jonne Pantterit ovat vahvasti matkalla: Pantteripolun rakentamista Itä-Helsinkiin, ammattitaitoisten ja sitoutuneiden valmentajien vetämänä, seura-aktiivien kanssa yhdessä ponnistaen. Leiri toimii siis paitsi junioreiden korisleirinä, myös valmentajien koulutuksena Markku Rannan, HKVT johdolla.  Tällaiset leirit olivat seurassa jokavuotisia sen kulta-ajalla 1980 -90 -luvuilla ja vielä 2000 luvun alussa. On hienoa nähdä, että tämä perinne elpyy pitkän tauon jälkeen. Samoin alueelliset tapahtumat ovat saamassa seuran junioritoimintaa tukevan uuden muodon. Testien, pelien ja elokuvien muodossa ne kutsuvat kaikkia mukaan. Harrastajat tekevät tapahtuman. Go Pantterit Go!

Pantterit ry kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia valmentajiaan: Markku Ranta (juniorivalmennuspäällikkö), Mike King (päävalmentaja), Ari ”Rene” Heinonen (päävalmentaja), Aki Tuppurainen (päävalmentaja), Milla Karhu (päävalmentaja), Kimmo Olsen (päävalmentaja), Sina Kylmälä (päävalmentaja), Kari Liimo (talenttivalmentaja), Samy Lindberg (vastuuvalmentaja), ikäryhmien vastuulliset apuvalmentajat: James Dockery, Lindsay Burton, Tommi Blom, Markus Sjöman, Marko Suominen, Anne Kaivos, Fatah Geelle, Riikka Kivinen, Pinja Kärnä, Satu Koivusaari sekä fysiikkavalmentajamme Auli Marttinen. Lisäksi moni isä, äiti ja vanhempi juniori, jotka olette olleet mukana tarvittaessa ja mm leireillämme apuvalmentajina ja opissa tulevaisuutta varten.

Kiitämme seuran joukkueenjohtajia arvokkaasta työstänne sekä lisäksi seurassa toimivia aktiiveja eri vastuilla kuten: tiedotus, varusteet, hallinto jne.

Kiitos Pantteriperheille ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2017!