Pantterien mikro- ja minipoikien päävalmentajaksi on kiinnitetty Markku Ranta (HKVT)

18.5.2015

Markun pitkään valmentajakokemukseen kuuluu mm. aikaisemmat Koripalloliiton liittovalmentajan tehtävät, sekä 1992-ikäluokan vastuuvalmentajan tehtävät, sekä miesten edustusjoukkueen ja A-poikien valmennus Panttereissa

Markku on suomalaisena valmentajana erinomainen esimerkki pitkän linjan valmentajasta, jolla on kokemusta niin pelaajan (juniorina ja miesten valtakunnallinen 1-divari) kuin valmentajan näkökulmasta. Hän aloitti koripallon vuonna 1965 Kiri-60:ssä ja pelaajauran jälkeen hän toimi seuravalmentajana suorittaen 2-tason (B-tason) valmentajatutkinnon jo vuonna 1977. Kiri-60 valmentajana Markku toimi aina 90-luvulle asti oman työuransa (Nyk. Käyttöinsinööri/ Aalto-yliopisto) ohessa.

Vuonna 1997 hän siirtyi Visa-Basketin riveihin ja suoritti Huippukoripallovalmentajan tutkinnon (HKVT) 2001, jonka jälkeen hän aloitti Visa-Basketin valmennuspäällikkönä ja miesten joukkueen valmennuksessa. Markun rooliin kuului tuolloin myös yhteistyöhanke Diakonissalaitoksen kanssa, Visa-projekti. Tavoitteena maahanmuuttajien kotouttaminen koripallon avulla.

Markun ajatuksia valmennuksesta:

”Olen sitä mieltä, että koripallovalmennuksessa pitää siirtää valmennuksen painopiste joukkueen valmentamisesta enemmän yksilöiden valmentamiseen. Sen keskuksena on pelaajan henkilökohtaisen vastuunoton lisääminen. Tämä muuttaa jokaisen pelaajan roolia aktiivisemmaksi. Pelaaja ei ole vain ylhäältä käskytetty valmentajan objekti, vaan hänet haastetaan ajattelemaan ja uudenlaiseen vastuunottoon. Hän on oman tekemisensä subjekti, vaikuttaja. Kaiken lähtökohtana on pelaajan asiantuntijuuden kunnioittaminen ja henkilökohtaisen vastuunoton lisääminen.”

Lisää Markku Rannan ajatuksia ja valmennusfilosofiaa pääsevät ensimmäisinä nauttimaan mikro-minipojat, mutta myös seuran muut juniorit/ valmentajat erilaisissa koulutustilaisuuksissa tulevien kuukausien ja kausien aikana.

Tervetuloa Markku Pantteriperheeseen.