Pantterityttöjen matkapäiväkirja Easter-tournamentista 18.-20.4.2014

19.4.2014

Hyppää mukaan Pantterien B-tyttöjen matkaan Easter-tournamentin taistelun tiimellykseen ja kuule viimeiset Dream Teamin kuulumiset.


Pantterit - SBG 18.4.2014 klo. 10.00

Easter-tournamentin ensimmäisessä kohtaamisessa Pantteritytöt otti yhteen SB-Girls/Red -joukkueen kanssa, jossa II-divisioonan pelaajamme saivat vastaansa vahvan SBG:n ja heidän kokoonpanonsa kolmella SM-sarja joukkueen pelaajalla.

Pantteritytöt pelasivat upean ottelun häviten ainoastaan 42-37. Ottaen huomioon SBG:n vahvuudet, Pantterityttöjen sarjatason taustan ja kaksi 00-ikäluokan ja yhden 01-ikäluokan pelaajasta koostuvan turnausjoukkueemme B-tyttöjen 98-sarjassa, voi vain todeta: "RÄYYH!"


Pantterit - Nevskaya 18.4.2014 klo. 18.00:

Easter-tournamentin toisessa ottelussa Pantteritytöt kohtasi Venäläisen Nevskayan joukkueen. Venäjän punakone oli lähtenyt turnaukseen pelaajien yhteenlasketulla melkein 16 metrin pituudella.

Aivan pienemmällekin Pantterille löytyi siis kunnon match-up, kun screenipelien seurauksena pelaajia vaihdettiin Venäläisen tanssiinkutsun myötä.

Pietarin punakone yski kuitenkin pahasti alkuun, kun Pantterien Dream Team leikki itänaapurin kanssa. Panttereilta nähtiin kauniita kaukoheittoja ja voimakkaita sisäpelioptioita. Puoliajalle mentiinkin Pantterien komennossa 21-18.

Venäjän siskot saivat pitkät säärensä kuitenkin ojennukseen toisella puoliajalla ja hurja korinalus ruletti oli valmis alkamaan, kun Venäläinen ymmärsi käyttää pituusylivoimaansa oikein.

Tilanteet vaihtui päädystä ja vaihdosta toiseen, aikalisä kerrallaan. Venäjä vei maaottelun toisen jakson lopulta luvuin 24-16 ja koko ottelun 42-37.

Pantterien B-tytöt ei kuvia kummarrellut, mutta kiitti ottelun jälkeen kohteliaasti kansainvälisestä kokemuksesta.

Lauantai aamun ottelussa Pantterit siirtyi jälleen sisäpoliittiseen välienselvittelyyn, kun kierot savolaiset Kuopiosta koettivat tyttöjen päivän kuntoa.


Pantterit - Kuopion Linkki 19.4.2014 klo. 10.00
 

Easter-tournamentin toiseen päivään lähdettiin aamu kymmenen ottelulla Kuopion Linkkiä vastaan.

Täysin tuntematon savolaiskokoonpano oli keksinyt kotiseutujen perinteiden mukaan kieron juonen ja värvännyt kaikki miehen mittaiset tytöt mukaan turnaukseen.

Pantterit taas ei omien perinteiden mukaan pelkää epäreiluja asetelmia ja varovaisten alkutunnustelujen jälkeen pelattiinkin reipasta koripalloa, kun Kuopiolaiset teki mitä osasi ja Pantteritytöt mitä halusi.

Jaksoja vaihdettin Kuopion näennäisessä johdossa, jonka Pantteritytöt kuittasi pian 28-24 johtoasemaksi itselleen.

Kuopiolaisten parhaat ominaisuudet liittyivätkin käsien nostamiseen pään yläpuolelle, joka tarkoitti lopulta useamman levypallon päätymistä Kuopiolaisten käsiin kuin Pantteritytöille. Kuopiolaiset tarvitsivatkin poikkeuksetta useita heittoyrityksiä levypallojensa jälkeen ja lopulta pisteidenkin teko alkoi onnistumaan.

Kuopion Linkki korjasi ottelun voiton lopuksi viiden pisteen turvin luvuin 38-33 ja Pantteritytöt jatkaa hyvällä fiiliksella lauantai-illan peliin Salon Vilpasta vastaan.


Pantterit - Salon Vilpas 19.4.2014 klo. 16.00

Eastern-tournamentin neljännesssä ottelussa ja lauantai-iltapäivän klo. 16.00 pelissä, astui vastaan Salon Vilpas. Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet marraskuussa Kouvola-Turnauksessa, mutta turnauskokoonpanojen ollessa aina yhtä arvoituksellisia, lähti Pantteritytöt pelaamaan peliä omalla innokkaalla asenteellaan ilman vanhoja meritteejä Vilppaasta.

Ottelu oli alkuun uneliaan odottelevaa, kun molemmat joukkueet teki harkitsemattomia ratkaisuja vuoroin päädyissään. Tuomarien onnistui kuitenkin tulemaan peliin ansiokkaasti mukaan jo ensimmäisen jakson puolessa välissä ja molemmat joukkueet saivat vuoroin tehoja tekemiseen, kun Salolaiset tuomarit paikkailivat aktiivisesti tekemisiään ilman yhteistä linjaa molempien joukkueiden hyväksi.

Aikalisien siivittämänä Pantteritytöt kohdensivat tekemistään, vaihtoivat pelaajavartioinnin koko kentän paikkaprässiin, jota Salolaiset eivät selvästikään olleet varautuneet käsittelemään. Useista pallonriistoista huolimatta Pantteritytöt voittivat ensimmäisen jakson ainoastaan 11-9 ja peli oli vielä täysin avoin molemmille.

Pantteritytöt heittivät toisen jakson alkuun jälleen vimmatun kokokentän prässäävän pelaajavartioinnin, jota maustettin jälleen leveällä koko kentän paikkaprässillä ja siitä varioidulla boxi-puolustuksella, joka elimioi Salolaisten loputkin pelintekopyrimykset puolueelisesta tuomaritoiminnasta huolimatta.

Pantteritytöt ottivat Salon Vilppaasta perus iltapuhteen päätteeksi kymmenen pisteen voiton luvuin 32-22.

Pantterit - Kemin Into 20.4.2014 klo. 10.00

Sunnuntaihin lähdettiin viidenteen ja viimeiseen otteluun innokkaita Kemiläisiä vastaan, eli Kemin Intoa, jotka olivat matkustaneet kuulopuheiden mukaan 9 tuntia bussillla pelataakseen koripalloa Lahdessa. 

Vastaan heille asettui nyt siis Pantterien turnauskokoonpano, joka heitti Kemiläisten kanssa aloitukseen nuorimman ja suhteellisesti kokemattomimman kokoonpanonsa. Kemiläiset joutuivat käsittelemään innokkaita pikkupanttereita ensimmäiset kymmenen minuttia, kunnes leikit oli loppu ja itse emot usutettiin kentälle. 

Valmista ei meinannannut tulla ehkä johtuen kokeellisesta pelinaloituksesta ja tauolla  hikoiltiin 11-13 tuloksessa. Pantterit siirtyi rakastamaansa paikkaprässiin Kemiläisten into lopulta hyytyi, kun kiukkuiseen paikkaprässiin ilmeisen tottumaton joukkue haparoi yhteistoiminnassaan ja luovutti useita pallonhallintoja Pantteritytöille.

Pantterien strategiana oli harjoitella omaa viivehyökkäystään ja hyödyntää koko käytettävissä oleva hyökkäysaika ratkaisun rakentamiseen. Tehokas 2x20 minuutin peliaika yhdistettynä paikkaprässiin, joka entisestään hidasti pelin rakennetta antoi Panttereille vain rajallisen onnistumismahdollisuuden pisteiden valossa ja ottelu päättyi Pantterityttöjen 34-29 voittoon.

Yhteenveto:
 

Pantteritytöt sijoittuivat turnauksessa 7. sijalle ja pelasivat tasatuloksen 173-173 viidessä pelaamassaan ottelussa. Yli-ikäisistä ja kokoisista vastustajista kiittäen Pantteritytöt ovat jälleen yhden ison pelikokonaisuuden rikkaampia ja valmiimpia. 

#RÄYYH!
#DreamTeam

 

B-tyttöjen Easter-tournamentin joukkue 19.4.2014.
B-tyttöjen Easter-tournamentin joukkue 19.4.2014.