Pantterit laajenee nuorten liikuttajana kansainvälisiin mittasuhteisiin.

8.4.2014

Pantterien joukkueisiin hakeudutaan Suomen lisäksi myös kansainvälisiltä kentiltä oppimaan Suomalaisen huippujuniorikoripallon perusteita.

Tänä vuonna Pantterien B-tyttöjen joukkueeseen on rantautunut Australialainen Zoe Hewlett, 16. Zoe on kansainvälisen Rotary Internationalin nuorisovaihto-ohjelmassa Suomessa opiskeleva lukiolainen ja koripalloilija. Zoe on kotoisin Victoriasta, joka on Australian toiseksi pienin ja samaan aikaan tiheimmin asutettu osavaltio. Victorian pääkaupunki on myös monille Suomalaisille tuttu Melbourne.

Suomessa Zoe päätyi Helsingin Laajasaloon ja tulee vielä Rotaryn tapojen mukaan asumaan ensimmäisen isäntäperheensä lisäksi kahdessa muussa perheessä vaihto-oppilas vuotensa aikana. Laajasalosta Zoe löysi luonnollisesti tiensä koripalloilijaksi Panttereihin.

Pantterien B-junioritytöt, tai "Dream Team", joina heidät tunnetaan tuttavallisemmin Suomen koripallon seurapiireissä, ovatkin toivottaneet Zoen sydämellisesti tervetulleeksi ja Zoe on osoittanut kiitosta tästä pelaamalla Pantterikoripalloa koko Australialaisella auringonpaahtamalla asenteellaan.

Zoen valloittavaan, mutta koripallokentällä petollisen kauniiseen hymyyn on harhautunut moni vastustaja ja Zoe on nakuttanut kymmenen pisteen keskiarvolla tuloksia tauluun illasta toiseen. Zoen aurinkoinen asenne johtaa kentällistään niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessa pääsääntöisesti englanniksi, mutta on Zoe myös oppinut merkityksen sanalle "huppaa", tarkoittaen "hyppää", jolla hän kehottaa pelikavereitaan kurottamaan kohti irtonaisena pomppivaa koripalloa. Tällä tarttuvalla huumorilla ja Suomen, sekä Australian englannin sekoituksella valmentajansa ohjaa Zoen askelmerkkejä osana Pantterien B-tyttöjen joukkueen kokoonpanoa kohti kevään divisioonien aluefinaaleita. Aussie Aussie Aussie, Oi Oi Oi!

Pantterit on Suomen perinteikkäin koripallon kasvattajaseura ja vahvasti verkostoitunut urheiluseuratoimija, joka liikuttaa satoja lapsia- ja nuoria yli laji,- kieli,- kulttuuri- ja valtiorajojen. Pantterit on verkostoitunut useiden kansallisten toimijoiden kanssa, johon kuuluu myös vaihto-oppilasjärjestöt Suomessa. Pantteriperheistä, sekä heidän lähipiiristään etsitään aktiivisesti isäntäperheitä useille vaihto-oppilaille, joiden urheilullisia tavoitteita Pantterit pyrkii kehystämään toiminnassaan ja tarjoamaaan Suomessa asuville nuorisovaihdossa oleville ulkomaalaisille kosketuspinnan paikallisiin nuoriin ja laadukkaaseen urheiluseuratoimintaan Suomessa.

Haluaisiko perheenne kuulla lisää mahdollisuudesta toimia isäntäperheenä ulkomaalaiselle vaihto-oppilaalle, tai onko lähipiirissänne perhe, joka toivottaisi reippaan ja urheilevan nuoren asumaan luokseen vaihto-ohjelman ajaksi?

Ota yhteys Pantterien toimistoon; 045-800 2050/pantteritry@gmail.com, niin kerromme yhteistyökumppaneistamme lisää ja miten saatte parhaiten lisätietoa tästä hienosta ja korvaamattoman arvokkaasta mahdollisuudesta tarjota koti nuorelle ulkomaiselle vaihto-opiskelijalle.

Australian connection Zoe Hewlett.
Australian connection Zoe Hewlett.